ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ, ΔΥΟ ΧΡΩΜΑΤΑ : ΚΑΘΡΙΝ ΣΤΟΚΕΤ

   

Τρεις συνηθισμένες γυναίκες πρόκειται να κάνουν ένα ασυνήθιστο βήμα...

...Στο Νο 1 των New York Times


Σύντομη Περιγραφή
Μισισίπι, 1962.
Η Σκίτερ έχει μόλις επιστρέψει σπίτι της μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο. Μπορεί να έχει ένα πτυχίο, αλλά η μητέρα της δεν θα νοιώσει ικανοποίηση παρά μόνον όταν η Σκίτερ φορέσει βέρα...

Η 'Ειμπιλιν είναι μια μαύρη υπηρέτρια, αφοσιωμένη στο κοριτσάκι που φροντίζει, αν και ξέρει πως θα έρθει η στιγμή που και των δύο η καρδιά θα ραγίσει.

Η Μίνι, η καλύτερη φίλη της Έιμπιλιν, μπορεί να μαγειρέψει καλύτερα από τον καθένα, αλλά δεν μπορεί να συγκρατήσει τη γλώσσα της...
Έτσι, χάνει τη δουλειά της της.

Αυτές οι τρεις γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, θα συναντηθούν χάρη στο ριψοκίνδυνο σχέδιο της Σκίτερ: γράφουν ένα βιβλίο με τις ιστορίες τους, που σοκάρει την κοινωνία του Τζάκσον και γεμίζει περηφάνια και ελπίδα την κοινότητα των μαύρων.

Με τις φωνές των ηρωϊδων της να ηχούν ολότελα αληθινές, η Κάθριν Στόκετ δημιουργεί τρείς ασυνήθιστες γυναίκες που η απόφασή τους να αρχίσουν ένα δικό τους κίνημα αλλάζει για πάντα μία πόλη και τον τρόπο που οι γυναίκες της -μητέρες, κόρες, φίλες- βλέπουν η μία την άλλη.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
"Χαριτωμένη και αληθινή, μια ακαταμάχητη ιστορία...Άν οι φίλοι σας αναρωτιούται τί να διαβάσουν τον επόμενο μήνα, συστήστε τους άφοβα αυτό το ιδιαίτερα ικανοποιητικό μυθιστόρημα".
ΚΑΡΕΝ ΒΑΛΜΠΙ, ENTERTAINMENT WEEKLY

"Αυτό το εύστοχο μυθιστόρημα, σύντομα θα γίνει διάσημο...
Συγκινημένοι οι αναγνώστες, δεν θα παύουν να μιλούν για αυτό...Ένα μυθιστόρημα που σε κερδίζει".
ΤΖΑΝΕΤ ΜΑΣΛΙΝ, THE NEW YORK TIMES

"Σοφό, καυστικό...Θα πιάσετε τον εαυτό σας να ζητωκραυγάζει, μεγαλόφωνα".
ΒΙΚ ΜΠΟΥΤΟΝ, PEOPLE

"Αυτή η τόσο συγκινητική ιστορία είναι το εκπληκτικό ξεκίνημα μιας χαρισματικής και ταλαντούχας συγγραφέως".
ΣΑΡΑ ΣΑΣΑ ΝΤΟΛΑΚΕΡ, THE ATLANTA JOURNAL-CONSTITUTION

www.minoas.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια