Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 3, 2011

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ, ΔΥΟ ΧΡΩΜΑΤΑ : ΚΑΘΡΙΝ ΣΤΟΚΕΤ

Εικόνα
Τρεις συνηθισμένες γυναίκες πρόκειται να κάνουν ένα ασυνήθιστο βήμα...

...Στο Νο 1 των New York Times


Σύντομη Περιγραφή
Μισισίπι, 1962.
Η Σκίτερ έχει μόλις επιστρέψει σπίτι της μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο. Μπορεί να έχει ένα πτυχίο, αλλά η μητέρα της δεν θα νοιώσει ικανοποίηση παρά μόνον όταν η Σκίτερ φορέσει βέρα...

Η 'Ειμπιλιν είναι μια μαύρη υπηρέτρια, αφοσιωμένη στο κοριτσάκι που φροντίζει, αν και ξέρει πως θα έρθει η στιγμή που και των δύο η καρδιά θα ραγίσει.

Η Μίνι, η καλύτερη φίλη της Έιμπιλιν, μπορεί να μαγειρέψει καλύτερα από τον καθένα, αλλά δεν μπορεί να συγκρατήσει τη γλώσσα της...
Έτσι, χάνει τη δουλειά της της.

Αυτές οι τρεις γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, θα συναντηθούν χάρη στο ριψοκίνδυνο σχέδιο της Σκίτερ: γράφουν ένα βιβλίο με τις ιστορίες τους, που σοκάρει την κοινωνία του Τζάκσον και γεμίζει περηφάνια και ελπίδα την κοινότητα των μαύρων.

Με τις φωνές των ηρωϊδων της να ηχούν ολότελα αληθινές, η Κάθριν Στόκετ δημιουργεί τρείς ασυνήθιστες γ…

Eat, Pray, Love, Η ζωή περιμένει να την απολαύσεις: Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ

Εικόνα
Eat Pray Love , ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΓΚΙΛΜΠΕΡΤ
Από τις σελίδες ενός βιβλίου, στις αίθουσες του κινηματογράφου, ...αλλά και κοντά μας, ένα βιβλίο που διαπραγματεύεται το μέχρι πού είναι διατεθειμένη να φτάσει μια γυναίκα όταν τίποτα στη ζωή της δεν τη γεμίζει.
Ένα ερώτημα που δεν μπορεί εύκολα να απαντηθεί. Η ηρωϊδα του βιβλίου πάντως, η Ελίζαμπεθ, θα φτάσει πολύ μακριά! Από την Αμερική στην Ιταλία κι ακόμη πιο πέρα.
Αναζητά την απόλαυση, την πίστη και την αληθινή αγάπη που θα τα βρει στην καλή κουζίνα και την αλέγκρα κουλτούρα των Ιταλών, στο διαλογισμό που θα της διδάξει ένας γέρος γιόγκι στην Ινδία και στο εξωτικό Μπαλί, όπου η ευτυχία θ΄αρχίσει επιτέλους να της χαμογελάει.

http://www.minoas.gr/