Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 16, 2011

"ΗΡΕΜΑ ΝΕΡΑ", από την δεξιοτέχνιδα του αστυνομικού μυθιστορήματος Μιμή Φιλιππίδη - Θεοχάρη και την "Ωκεανίδα"! Μην το χάσετε... και... Μην το Κρίνετε από το "εξώφυλλο"!!!

Εικόνα
ΗΡΕΜΑ ΝΕΡΑ

"Στον Γρανίτη, ένα ήσυχο χωριό κοντά στο Νευροκόπι, νεαροί χρυσοθήρες ανακαλύπτουν μέσα σε μια λίμνη, αντί για θησαυρό, το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας και τα οστά δύο άλλων. Ο αστυνόμος Ανέστης Μισιρλής, από τη Δράμα, που δεν έχει εξιχνιάσει ποτέ φόνο στη ζωή του, προσπαθεί να βρει άκρη με τη βοήθεια ενός Αμερικάνου κοινωνικού ανθρωπολόγου, και της Ελληνίδας γυναίκας του.
Η Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη επιβεβαιώνει με το δεύτερο μυθιστόρημά της, μετά το Θαμμένοι στον Γρανίτη, ότι ξέρει να δίνει ρυθμό και ζωή σε ένα μικρό, ξεχασμένο χωριό, και να αφηγείται μια συναρπαστική ιστορία". Πέτρος Μάρκαρης

Σχόλιο www.bilbiohora.blogspot.com:
Στην Ελλάδα, το αστυνομικό μυθιστόρημα, παλεύει ακόμα να "επικυρώσει" την ταυτότητά του, παραπαίοντας ανάμεσα σε όρια ρευστά, αν και το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό.
Στα ίχνη τρανών ονομάτων, όπως εκείνο του Γιάννη Μαρή (Ιωάννης Τσιριμώκος ήταν το πραγματικό του όνομα) και του Πέτρου Μάρκαρη, συνεχίζει να αφήνει το δικό της "αποτ…