Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 8, 2011

Καλώς ωρίσατε! Σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου του 2011, με πολλή χαρά, σας παρουσιάζουμε μια συνοπτική, ουσιαστική συνέντευξη από τον κο Κώστα Γκοβόστη, την σημερινή "φωνή" ενός Εκδοτικού Οίκου, με ιστορία!

 - Κε Γκοβόστη, "καλώς ήρθατε" στο blog μας! Τι θα λέγατε αν ξεκινούσαμε τη συζήτησή μας από ένα συνοπτικό ιστορικό των εκδόσεων Γκοβόστη, με προσωπική χροιά, αλλά και το όραμά σας για τις εκδόσεις σας;

Ξεκινήσαμε (από το 1926) να αμφισβητούμε και να βελτιώνουμε τον τρόπο που εκδίδονται τα βιβλία αντιμετωπίζοντας τους συγγραφείς σαν ίσους και σκοπεύοντας σε μία πραγματική και αξιόλογη συμβολή στον τρόπο που φτάνει ένα βιβλίο από τον συγγραφέα στον αναγνώστη. Εκδίδουμε πολύ λιγότερους τίτλους απ’ ό,τι άλλοι εκδότες: αυτό όμως μας οδηγεί, πιστεύουμε, σε αξιόλογα βιβλία. Δίνουμε στον εαυτό μας αρκετό χρόνο, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι πως κάθε βιβλίο μας είναι καλογραμμένο, καλά μεταφρασμένο, διορθωμένο, σχεδιασμένο και τυπωμένο. Προσπαθούμε να διαλέγουμε αποκλειστικά βιβλία που να είναι τόσο ενδιαφέροντα ώστε να σε κάνουν να ξενυχτάς. Θέλουμε οι εκδόσεις μας να προσφέρουν πράγματι κάτι παραπάνω στους συγγραφείς μας και τους αναγνώστες μας, ενώ συγχρόνως να μας γεμίζουν επαγγε…

Άς μην ξεχνάμε τα βιβλία...

Στον απόηχο του καλοκαιριού, ακόμη, με δύναμη, πολύ κουράγιο και αισιοδοξία, ευελπιστούμε να περάσουμε μαζί το φθινόπωρο, τον χειμώνα και όσα καλά, ας ελπίσουμε, φέρνουν μαζί τους, με συντροφιά όσους αγαπάμε και ένα καλό βιβλίο, απαραίτητα.

Με πλήρη επίγνωση των χαλεπών καιρών που βιώνουμε, και με σεβασμό στην οικονομική δυνατότητα του καθενός μας, σας προτείνουμε κάτι: Μην ξεχνάτε τα βιβλία !!!

Προσπαθήστε να τα κρατήσετε στην καθημερινότητά σας, στην συντροφιά σας, σαν παρηγοριά, μαζί περιπέτεια και ταξείδι, που δεν πρέπει να λείπει από την ζωή μας.

Αναζητήστε καλές ευκαιρίες, επανεκδόσεις, προσφορές, αλλά μην τα στερηθείτε. Μαζί τους μπορείτε να γνωρίσετε ανθρώπους πολλούς, να νοιώσετε άλλων πολιτισμών και τόπων την "αλμύρα", να ονειρευθείτε χωρίς σύνορα.

Κρατήστε τα βιβλία στη ζωή σας, όσο και όπως μπορείτε. Εάν μπορείτε. Με σεβασμό και αγάπη προς αυτά, με αγάπη και σεβασμό προς τον πολιτισμό που μεταφέρουν.

Με πολλή αγάπη και ανάλογο σεβασμό και εμείς -αφού σας ευχαριστ…