"Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ" απο την ΒΑΝΕΣΑ ΝΤΙΦΕΝΜΠΑ και τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ ΜΠΕΛΙΚΑ ΚΟΥΜΠΑΡΕΛΗ!!!

Μπελίκα Κουμπαρέλη, συγγραφέας-μεταφράστρια

        




Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ - ΒΑΝΕΣΑ ΝΤΙΦΕΝΜΠΑ

Η Βικτόρια μεγάλωσε στα ορφανοτροφεία της Πρόνοιας, κι όταν στα δεκαεννιά της βρίσκεται μ’ ένα παιδί στην αγκαλιά, τα πάντα αλλάζουν μέσα της. Η λατρεία για το κοριτσάκι της την οδηγεί πίσω στο σύντροφό της και τη μοναδική γυναίκα που της φέρθηκε σαν μάνα. Βρίσκει το κουράγιο να ξεχάσει το παρελθόν και φτιάχνει απ’ το μηδέν τη ζωή της.

Το πρώτο βιβλίο της Βανέσα Ντίφενμπα με έμαθε πολλά για τη γλώσσα των λουλουδιών. Κυρίως μου θύμισε ότι η αγάπη προς τον εαυτό σου, το παιδί σου, το σύντροφό σου, τους γονείς και τους φίλους σου μαθαίνεται λεπτό το λεπτό. Ένα βιβλίο απλό, ανθρώπινο που αναφέρεται σε καταστάσεις άγνωστες στην Ελλάδα, αλλά πείθει με την τιμιότητά του. Κείμενο που περιγράφει όσα ζουν οι άστεγοι με σεβασμό και σαφήνεια, δίνοντας σε εμάς, που δεν ξέρουμε αυτή τη ζωή, ακόμα μία αιτία να αγαπήσουμε όσους και όσα έχουμε και να κάνουμε πράξη το ρητό «ό,τι θέλεις γίνεται».
 www.psichogios.gr