"Διαδρομές" με βιβλία



Τα βιβλία υπήρξαν πάντα μια πηγή χαράς για μένα, ακόμα και αν το θέμα που ανέπτυσαν ήταν -ίσως- θλιβερό. Αυτό, επειδή τα βιβλία σου δίνουν τα πάντα. Από τη στιγμή που θα τα κρατήσεις στα χέρια σου, από την πρώτη σελίδα έως την τελευταία γραμμή, αποκαλύπτονται όπως είναι προορισμένα να κάνουν για όλους ανεξαρτήτως τους αναγνώστες τους, επιτρέποντάς όμως και στον καθένα ξεχωριστά να δώσει μια δική του εκδοχή στην όλη πλοκή και ανάπτυξη, να κρατήσει ό,τι εκείνος θέλει, να αφήσει την φαντασία του να δημιουργήσει έναν κατάδικό του κόσμο, που αναπτύσσεται συχνά μαζί με τις γραμμές που "αφήνει" πίσω του και εκείνες που ξεδιπλώνονται εμπρός του.
Τα βιβλία είναι χαρά, όντως, είναι γνώση, είναι άποψη ανθρώπων που επικοινωνούν την δική τους νοοτροπία και χτίζουν γέφυρες επικοινωνίας αλλά και αφοσίωσης με συναθρώπους τους που θα ξεφυλλίσουν την γραφή τους, ...είναι ένα ταξίδι νοερό.
Ιδίως σε καιρούς χαλεπούς, όπως οι τωρινοί, τα βιβλία μπορούν να αποδειχθούν φίλος πραγματικός.

Διαβάστε τα, κρατήστε τα, χαρείτε την "ανάσα" τους και προτείνετε στους φίλους σας εκείνα που σας φαίνονται ξεχωριστά. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, μια και το κάθε βιβλίο έχει μεν τη "σφραγίδα" του δημιουργού του, αλλά και τη δική του,  μοναδική προσωπικότητα, τη δική του μαγευτική ατμόσφαιρα παραμυθιού.
Σας προτείνω και εγώ με τη σειρά μου, όσα -αβίαστα- τράβηξαν την προσοχή μου. Άν συμφωνείτε, αναζητήστε τα.
Καλό μας ταξίδι!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια