Η Βάσω Σωτηρίου, έχει γνώμη με ιδιαίτερη βαρύτητα στον χώρο του βιβλίου, μια και έχει επιλέξει να το "υπηρετεί" από διάφορες θέσεις, αλλά και από πεποίθηση.
Έτσι, σήμερα, σας παρουσιάζουμε την προσωπική της άποψη για το νέο βιβλίο της Μαίρης Μανδάλη, συγγραφέως και πολιτικού μηχανικού.
"Ακούστε την"!...
 
 
"Γειά σας!
Η Μαίρη Μανδάλη, είναι Πολιτικός Μηχανικός, αλλά και πραγματικά ταλαντούχα συγγραφέας.
Έχει ήδη εκδώσει δύο βιβλία, το "Αλήθειες κρυμμένες, σημάδια ανεξίτηλα" και "Λιακάδες και θύελλες" από τις Εκδόσεις Διόπτρα.
Προσωπικά πιστεύω πως είναι μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες συγγραφείς ενώ πολλοί δημοσιογράφοι, κατά την διάρκεια σχετικών συζητήσεων μας, την έχουν χαρακτηρίσει σαν ιδιαίτερα πηγαίο ταλέντο.
Το τρίτο της βιβλίο, Το φως των πλάνων αστεριών, είναι ήδη έτοιμο και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη.
Αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε μιας και πρόκειται για ένα βιβλίο που θα σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή, σε άλλα ήθη, σε άλλες συνήθειες.
Καλή μας συνέχεια!!!"


ΜΑΙΡΗ ΜΑΝΔΑΛΗ

ΤΟ ΦΩΣ
ΤΩΝ ΠΛΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

Άνθρωποι πολλοί, τούτο το ζεστό Απρίλη, θα κουβαλήσουν τη δική τους ιστορία στο σπίτι της θάλασσας, στην καρδιά τους, στο μυαλό τους, στην ψυχή τους, στο κάθε σημάδι του κορμιού τους, μια θύμηση, μια αλήθεια ζωής, μια ντροπή, μια κατηγόρια, μια αγάπη κι ένα μωρό. Είναι άνθρωποι παλιοί κι αγαπημένοι, άλλοι καινούριοι και ξαφνικοί. Άνθρωποι-ευχές, άνθρωποι-χρωστούμενοι, κι ανάμεσά τους, πέρα και πάνω από τις αναμνήσεις, άνθρωποι-σημάδια.

Αν η Ελένα ζούσε σε τούτο τον κόσμο της ύλης, θα ένιωθε λίγη μοναξιά. Ίδια μ’ αυτή που νιώθεις όταν μια παράσταση βαδίζει στο τέλος της κι εσύ αγωνιάς για την αποδοχή ή την απόρριψη. Μα ένα νανούρισμα θα αντηχήσει ολούθε στο νησί και για πρώτη φορά θα ακουστεί. Κι όταν το φως της μέρας θα νικήσει εκείνο των πλάνων αστεριών, μια αύρα θα φέρει το άρωμά της κι η Ελένα θα νιώσει ευτυχισμένη κι ας μη ζει πια σε τούτο τον κόσμο της ύλης.

Για τις τρεις γυναίκες το «κουτί της ευτυχίας» φέρει ένα μυστικό, μια πλάνη και μια ευχή. Για την Ερσαλία μια εμμονή που της κατέστρεψε τη ζωή και μια απάτη που εύκολα συγχωρέθηκε, μα μόνο από έναν άνθρωπο, όχι από τη μοίρα. Για την Αμαλία τους χτύπους μιας καρδιάς μέσα της που απεγνωσμένα προσπάθησε να την κάνει να σιγήσει, μέχρι τη στιγμή που την άκουσε να νανουρίζεται. Για την Τζούλια την τελευταία ευκαιρία μιας ευτυχίας τιμωρημένης για μια καρδιά που χτύπησε και σιώπησε. Την τελευταία ευκαιρία μιας αγάπης που πάντα θα βρίσκει «...στο χείλος του κόσμου, δώθε απ’ το όνειρο και κείθε απ’ τη γη!».

Βιογραφικά στοιχεία της συγγραφέως


Η Μαίρη Μανδάλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Λαμία Φθιώτιδας. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Master στη Δομοστατική. Από το 1995 ζει στην Αθήνα όπου και ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού ως ελεύθερος επαγγελματίας. Κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Αλήθειες Κρυμμένες – Σημάδια Ανεξίτηλα και Λιακάδες και Θύελλες.

Αθήνα 2012
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 527
Τιμή: € 9,90 (με ΦΠΑ)


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...!

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΓΛΑΣ, Ο ΔΕΚΑΤΡΗΣ και η παρουσίαση του εξαιρετικού παιδικού βιβλίου των εκδόσεων Λιβάνη

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ της ANDREA CREMER...!